contact covorasul fermecat

Consiliere psihologica si psihoterapie

Consilierea psihologica

Consilierea psihologica individuala este o forma de asistenta psihologica prin intermediul careia se abordeaza probleme punctuale, iar copilul sau adolescentul care vine la consiliere este invatat o serie de strategii pentru a face fata dificultatilor din viata lui si pentru a reduce distresul resimtit.

De pilda, un elev care se simte coplesit de volumul temelor pe care le are de rezolvat pentru scoala poate invata strategii de optimizare a invatarii, a rezolvarii temelor si tehnici de management al stresului si timpului.

Un copilas de 5 ani care sta retras, nu stie cum sa-si faca prieteni sau ii este frica sa vorbeasca cu alti copii, vine la consiliere si invata abilitati sociale care sa-l ajute sa-si depaseasca aceste dificultati. Se realizeaza activitati terapeutice care cresc stima de sine, jocuri de rol in care copilul are ocazia sa exerseze, intr-un mediu securizant si placut, abilitatile sociale necesare in viata lui de zi cu zi.

  

Beneficiile consilierii psihologice

Ajuta copiii si adolescentii care au dificultati de integrare in colectivitate (gradinita, scoala) sau de relationare cu cei de aceeasi varsta sa se simta in largul lor in preajma celorlalti, sa aiba o parere buna despre sine, sa interactioneze confortabil cu alti copii.

Copiii care nu reusesc sa urce pe scena la scoala/gradinita si sa interpreteze un rol sau sa recite o poezie, vin la consiliere si invata cum sa-si invinga aceasta frica.
Consilierea psihologica este benefica si pentru copiii care nu stiu cum sa-si exprime emotiile in mod corespunzator (plang “din orice”, ii lovesc pe ceilalti cand se enerveaza ). 


Adolescentii pot invata cum sa-si imbunatateasca interactiunea cu prietenii, cu persoanele de sex-opus. Ei pot afla informatii validate stiintific cu privire la diferite teme (consum de droguri, viata sexuala, contraceptie, alegerea profesiei etc.).

Ajuta parintii sa inteleaga cum sa reactioneze in fata unor probleme de comportament pe care le au copiii lor. Ii invata pe acestia cum sa respecte limitele adolescentului din viata lor, cum sa comunice mai bine cu el.

Consilierea este un proces de scurta durata (comparativ cu psihoterapia) care se centreaza pe dificultatile raportate de copil sau de parinte.

 

Psihoterapia

Psihoterapia este un proces cu durata mai lunga, care se adreseaza unei plaje mai largi de probleme. Psihoterapeutul incearca sa descopere cauzele sau factorii care au condus la aparitia dificultatilor prezente si sa ghideze copilul spre rezolvarea lor folosind o varietate de tehnici (joc, discutii, restructurare cognitiva, arte combinate, experimente comportamentale, povesti terapeutice etc.).

Cine vine la psihoterapie?

  • Copiii si adolescentii care au probleme cronice de atasament, interactiune si socializare cu cei de aceeasi varsta sau cu adultii din jurul lor.
  • Copiii si adolescentii care au trecut prin experiente traumatizante (divortul parintilor, decesul unui parinte, abuzuri fizice, sexuale, emotionale).
  • Copiii si adolescentii diagnosticati cu o tulburare mentala (depresie majora, anxietate generalizata, fobie scolara, anxietate sociala, claustrofobie, agorafobie, atacuri de panica, anorexie, bulimie, tulburari de conduita, consum de droguri, etc.).

 

CLAUDIA DRAGANESCU  - psiholog clinician si psihoterapeut cu formare in terapii cognitiv-comportamentale

Competente profesionale:

  • evaluare psihologica copii si adolescenti (licenta de utilizare pentru urmatoarele instrumente psihologice: Denver II, WISC-IV, Matricile Progresive Raven, ABAS II, CDI, STAI-C );
  • interventie psihologica la copii si adolescenti cu nevoi speciale (retard-psihomotor, tulburare de spectru autist, sindrom Down, sindrom Williams, microcefalie, intarziere in dezvoltarea globala etc.);
  • psihoterapie pentru tulburari emotionale si de comportament ( depresie, anxietate generalizata, fobie scolara, fobie sociala, alte fobii specifice, gelozie fraterna, tulburare de atasament, tulburare de adaptare, tulburare de conduita, ADHD);
  • consiliere parentala;
  • supervizarea activitatilor terapeutice din cadrul centrului;
  • coordonarea programelor de interventie comportamentala.

Vezi CV-ul complet aici.

 

PROGRAMARE

Program: Luni - Vineri 9 - 20, Sambata 9 - 16
Adresa: Strada Postelnicului, Nr. 12, Etaj 3, Sector 1, Bucuresti [vezi google maps]
Telefon: 0722783135

Pentru a citi articole din domeniul psihologiei dezvoltarii copilului si adolescentului, apasa aici.

 

Noutati

Newsletter

Go to top