contact covorasul fermecat

Program terapie si socializare pentru copiii cu nevoi speciale

Aveti un copil cu nevoi speciale? Nu ati gasit gradinita potrivita pentru micut ?


Doriti un loc unde copilul sa desfasoare actvitati de gradinita sub coordonarea unui psihopedagog si, in acelasi timp, sa beneficieze de terapii specifice (terapie comportamentala, logopedie, terapie senzoriala, terapie ocupationala, terapie prin joc)?

Centrul de recuperare "Covorasul Fermecat" va asteapta pentru inscrieri la programul intensiv pentru copii intre 4 si 7 ani, cu regim de gradinita. 


Programul se desfasoara de luni pana vineri, intre orele 8.30 – 12.30.

Saptamanal, fiecare copil beneficiaza de 20 ore de terapie si socializare, structurate astfel:

- 8 ore terapie unu la unu  (terapie comportamentala, logopedie, terapie ocupationala/senzoriala);
- 12 ore terapie in grup (socializare, terapie prin joc).

Programul nostru vs. gradinita de masa

• Socializarea/activitatile de grup se fac de catre personal format in educarea si recuperarea copiilor cu CES (cerinte educationale speciale) vs. educator fara specializare in CES.
• In timpul celor 4 ore de program, copiii beneficiaza de 1-2 ore zilnic de terapie individuala cu specialistii centrului, in functie de evaluarea initiala.
• Integrarea copilului in gradinita de masa necesita un insotitor permanent. Acest lucru nu este necesar in cadrul programului.
• Nevoile de terapie dupa orele de program se reduc, ceea ce duce la o reducere a costurilor suplimentare si a timpului petrecut de parinte pentru insotirea copilului la aceste terapii.

• Programul se axeaza pe cresterea abilitatilor de autoservire si socializare, atat de necesare copiilor cu intarziere in dezvoltare, spre deosebire de invatamantul de masa unde accentul se pune pe achizitia de cunostinte.
• Programul are ca scop final integrarea copilului intr-o unitate de invatamant de masa.

Avantaje suplimentare:


In momentul in care copilul se dovedeste apt pentru integrarea in invatamantul de masa, asociatia noastra va poate sprijini in alegerea gradinitei / scolii potrivite si, la nevoie, gasirea si formarea insotitorului. De asemenea va sprijinim in informarea corecta a educatorului / invatatorului legat de abilitatile / dizabilitatile specifice copilului dvs.

Pentru detalii si inscrieri, sunati la 0722 783 135.


Formular de contact
Nume (*)
Please let us know your name.
Telefon
Invalid Input
Email (*)
Please let us know your email address.
Mesajul dvs. (*)
Please let us know your message.
Cod Captcha (*) Cod Captcha
Invalid Input

Noutati

Newsletter

Parteneri

 partener partener     partener 

Go to top